ekonomi/finance Teknologji 

Kriza e Koronavirusit nënkupton epokë të re biznesi. A po shkojmë tek roboti dhe Inteligjenca Artificiale?

Stoku i aksioneve 6.75 miliardë dollarë të United Airlines u zhyt në rënie të premten e 13 tetorit 1989. Rënia në bursë qe e menjëhershme 191 pikë ose pothuajse 7%, ekuivalent me një rënie prej 1.500 pikësh sot. E frikshme.Rod Berens, në atë kohë drejtor i kërkimeve në Morgan Stanley, thirri një mbledhje të departamentit sapo u mbyll bursa. Pata frikë të shkoj. Unë mbaja listen e aksioneve të teknologjisë. Kur hyra, vura re disa gota të mbushura shampanje – një gjë e çuditshme “të festoje humbjen e pasurisë”. Po…

Lexo më shumë
ekonomi/finance Nga Bota 

OBSH bën thirrje, Qarkullimi i lartë i cash-it në Shqipëri rrit rrezikun për Covid-19

Bankat dhe institucionet financiare në Shqipëri dy javët e fundit po bëjnë thirrje për kryerjen e pagesave online dhe përdorimin e kartave bankare, sidomos atyre pa kontakt. Por, qarkullimi lartë cash në ekonominë shqiptare rrezikon të jetë një përhapës potencial i Covid 19. Për shkak të përmbajtjes poroze është gjetur se virusi rri për një kohë të gjatë tek kartëmonedhat dhe monedhat. Shqipëria është vendi me qarkullimin më të lartë të cash-it në Europë, ku 22% e parasë gjithsej qarkullon jashtë bankave, nga më pak se 10% që është ky…

Lexo më shumë
ekonomi/finance 

Banka e Shqipërisë do të nxjerrë ”lekë” të reja në qarkullim, ja si do të duken

Banka e Shqipërisë do të hedhë në qarkullim monedhën e re metalike 10 lekëshe duke nisur nga data 25 qershor. Monedha e re do të ketë të njëjtën pamje, përmasë dhe peshë me 10 lekëshin aktual. Ndryshimet e vetme janë viti i emetimit, që në monedhën e re do të jetë 2018 dhe drejtshkrimi i fjalëve LEKË dhe SHQIPËRISË, që do të shkruhen me Ë dhe jo me E. Ndërkohë, brenda këtij viti, Banka e Shqipërisë pritet të hedhë në treg edhe kartëmonedhat e reja 200 dhe 5 mijë lekëshe,…

Lexo më shumë
ekonomi/finance 

Harrojini politikanët – këta janë zyrtarët me rrogat më të larta në Kosovë !

Në Kosovë nuk janë krerët e shtetit ndër zyrtarët më të paguar në vend. Pagën më të lartë se të Kryeministrit, Presidentit e kryetarit të Kuvendit e kanë disa zyrtarë të ndërmarrjeve publike dhe agjencive të ndryshme. Madje, disa prej tyre paguhen prej tre mijë euro deri në mbi pesë mijë euro në muaj. Dhe “top listës” i prin drejtori i Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës (Trust), Adrian Zalli, i cili mbetet zyrtari më i paguari në vend. Zalli pagë mesatare mujore merr 5,074 euro ose 60 mijë e…

Lexo më shumë

© Copyright 2020 Reporteri.al.