ekonomi/finance 

Banka e Shqipërisë do të nxjerrë ”lekë” të reja në qarkullim, ja si do të duken

Shpërndaje lajmin
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Banka e Shqipërisë do të hedhë në qarkullim monedhën e re metalike 10 lekëshe duke nisur nga data 25 qershor.

Monedha e re do të ketë të njëjtën pamje, përmasë dhe peshë me 10 lekëshin aktual. Ndryshimet e vetme janë viti i emetimit, që në monedhën e re do të jetë 2018 dhe drejtshkrimi i fjalëve LEKË dhe SHQIPËRISË, që do të shkruhen me Ë dhe jo me E.

Ndërkohë, brenda këtij viti, Banka e Shqipërisë pritet të hedhë në treg edhe kartëmonedhat e reja 200 dhe 5 mijë lekëshe, me një dizajn të përmirësuar, shkruan A2.

Ndërsa në vijim, brenda dy viteve të ardhshme do të ndryshohen edhe kartëmonedhat e tjera, si dhe do të prodhohet dhe hidhet në qarkullim për herë të parë prerja e re 10 mijë lekëshe. Krahas pamjes, kartëmonedhat e reja do të kenë elementë shtesë të sigurisë, për mbrojtjen nga falsifikimi.

burimi/int tv

Lajme të ngjashme

Leave a Comment

© Copyright 2020 Reporteri.al.